Wyszukaj w serwisie

Data dodania: 2016-12-26 20:59:41 Wersja do druku

Pig Business - Świński Interes

Autor: sophia

Brytyjski film dokumentalny, który obrazuje sposób hodowli zwierząt przeznaczonych na cele spożywcze oraz warunki, w jakich zwierzęta przebywają zarówno na świecie jak i w Polsce. Zobacz sieć połączeń prowadzących do degradacji naszego środowiska w celu utrzymania inwentarza. Film obowiązkowy dla wszystkich spożywających mięso wieprzowe.

W czasach, gdy mój dziadek był dzieckiem (lata 30-ste), o zwierzęta bardzo dbano. W małym gospodarstwie howali świnię, krowę, kury i konia. Traktowano zwierzęta jak członków rodziny, gdyż dawały wyżywienie. Od krowy było mleko, kury znosiły jaja, a koń pomagał przy uprawie niewielkiego pola. Świnię trzymano aby dwa razy w roku zjeść mięso - na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Może się nie przelewało ale dach nad głową był, ciepły piec i zwierzęta, które ogrzewały dom w zimie, zawsze było co do garnka włożyć, czy masło, czy mleko, czy pieczony chleb. Mimo braku spożycia mięsa w dzieciństwie, później również długo w okresie dorosłym, mój dziadek żyje do dzisiaj i w całkiem dobrym zdrowiu. A dieta nie była zbyt urozmaicona, wszystko co na polu wyrosło, głównie opierała się o nabiał, jaja, kiszonki i zboże.

Obecnie ludzie przesadzają, są tacy co potrafią trzy razy dziennie jeść mięso: rano parówki, w południe mielone lub schabowy, a wieczorem wędlinę. W ten sposób można zrujnować sobie zdrowie, realnie przyczynić się do zatrucia środowiska, wyjałowienia oceanów i mórz i przede wszystkim do holokaustu zwierząt jaki obecnie ma miejsce.

 

 

Jeżeli już musisz jeść mięso to bezwzględnie sprawdź z jakiego howu pochodzą świnie, wspieraj polski, mały biznes. Nie daj się oszukać, a najlepiej zrezygnuj ze spożycia mięsa.

Smithfield Polska to producent kryjący się pod nazwą ANIMEX i takimi markami jak:

  • KRAKUS
  • BERLINY
  • MORLINY
  • Mazury Ełk
  • yano
Czytano 349 razy